"Humbëm shumë kohë, por me Vetting-un e çojmë para luftën kundër krimit të organizuar"

Postuar më: 23 Dhjetor 2016
Fjala e ministrit të Punëve të Brendshme Saimir Tahiri në Asamblenë Kombëtare të Partisë Socialiste:

"Mbroni gjyqtarët e korruptuar, që të mbroni veten për ç'keni bërë 8 vite në qeverisje"

Postuar më: 22 Dhjetor 2016
Fjala e ministrit të Punëve të Brendshme Saimir Tahiri në seancën parlamentare - 22 Dhjetor 2016: I nderuar Kryetar, Të nderuar deputetë! Në fakt nuk e kisha bërë ndërmend që të flisja, po dëgjova interpelancën e z. Blushi. Për fat të keq e kam dëgjuar edhe herët e kaluara në parlament. E nuk jam lodhur t’i kthej përgjigje Saliut për hashashin. Nuk lodhem t’i përgjigjem as Benit, po për të njëjtën çështje. Pavarësisht se ndjehem shumë thellësisht i dëshpëruar, po them, dhe i zhgënjyer sesi këtu në parlament mund të ciklohen të njëjtat shpifje, edhe nga njerëz që deri dje mund edhe mos ta prisje fare.

“Ky është buxheti që financon mekanizmin për të pastruar prokurorët dhe gjyqtarët e korruptuar”

Postuar më: 01 Dhjetor 2016
Fjala e ministrit të Punëve të Brendshme Saimir Tahiri në seancën plenare – 1 Dhjetor 2016: Të nderuar kolegë, në fakt nuk është më këtu zoti Patozi. Jo për të bërë replikë, por meqë e nisi duke thënë se ai ia di peshën fjalës, nuk e vë këtë në dyshim por kam dyshimin se nuk ia di peshën së Vërtetës.

Tahiri-opozitës: Dje e tradhëtuat policinë, sot bashkohuni me ne ose përkraheni dhe heshtni

Postuar më: 03 Nëntor 2016
Fjala e ministrit të Punëve të Brendshem Saimir Tahiri në seancën parlamentare - 3 nëntor: Të nderuar deputetë, do e marrim me të qeshur, a do e marrim me të qarë. E aq më tepër ç’kusur kanë shqiptarët t’iu çosh edhe në mend kur flet këtu, se ke qenë kryeministër i Shqipërisë në tetë vitet e kaluara?! Në fakt bëre një xhiro shumë të madhe diskutimi nga Lufta e Dytë Botërore, te kokrra e ullirit e fute diskutimin, e dole pastaj te investimet, ekonomia etj., etj..

Tahiri-opozitës: Pse heshtnit dje, kur droga ishte e mbjellë kudo?

Postuar më: 15 Shtator 2016
Fjala e ministrit të Punëve të Brendshme Saimir Tahiri në seancën parlamentare: Faleminderit i nderuar Kryetar, dhe faleminderit i nderuar deputet, që u kujtove në karrierën tënde të gjatë në Parlament të çohesh të flasësh për herë të parë për një shqetësim të tillë, siç është kultivimi i kanabisit në vendin tonë.

"S'ka më ndërkombëtarë t'ju kujtojnë se duhet të votoni për Shqipërinë, koha juaj është drejt(...)

Postuar më: 25 Korrik 2016
25 Korrik – Fjala në Kuvend e ministrit të Punëve të Brendshme Saimir Tahiri, gjatë seancës së fundit plenare për këtë sesion parlamentar: Edhe Kaporal Pelegrini ta ka zili me atë “Fashistë trima, syleshët po na shkatërrojnë Perandorinë!”. E në fakt ke të drejtë të dalësh këtu se një Perandori mbetet për t’u shkatërruar nga Reforma në Drejtësi: që janë gjyqtarët dhe prokurorët që për 25 vite me radhë (çerek shekulli), nën pelerinë me çekiç bëjnë llogaritë e pazaret personale, duke u rënduar qytetarëve pafundësisht në kurriz.

Përmirësimi i mekanizmit kombëtar të referimit në fushën e trafikimit te personave

Postuar më: 28 Qershor 2016
Tiranë – Me iniciativën e Koordinatorit Kombëtar për Çështje të Luftës kundër Trafikimit të Personave Elona Gjebrea, në bashkëpunim me Qendrën Ndërkombëtare për Zhvillimin e Politikave të Migrimit (ICMPD), në kuadër të zbatimit të Projektit të ICMPD-së “Lufta kundër trafikimit të qenieve njerëzore”- Faza 2 (THB/IFS /2), financuar nga Bashkimi Evropian dhe i zbatuar nga ICMPD, në datat 28-29 Qershor do të zhvillohet ëorkshopi multi-institucional “Për përmirësimin e Mekanizmit Kombëtar të Referimit dhe praktikat e mira në fushën e ndjekjes penale, hetimit dhe politikave gjyqësore”.

"Përgjimi"/Kush e shpëton sot Presidentin e Republikës? VIDEO

Postuar më: 19 Maj 2016
Fjala e ministrit Tahiri në seancën plenare - 19 maj: Të nderuar kolegë I nderuar Kryetar Eshtë ngritur një furtunë e tërë prej të paktën 1 jave më së paku, me disa pretendime se MPB dhe Policia e Shtetit ka operuar me një pajisje përgjimi. Imagjinata institucionale dhe politike e të gjithë atyre që mbajnë një post shtetëror të rëndësishëm dhe gjithë atyre tjerëve që kanë mbajtur në të kaluarën poste shumë të rëndësishme dhe sot janë deputetë, shkoi deri në hartim listash se kush është përgjuar, pse është përgjuar, si është shkuar pas me përgjime për diversion dhe rraqe politike, u ngrit një furtunë në gotë që lebetiti gjithë Shqipërinë.

Tahiri opozitës: Ndajeni mendjen, ose reformën, ose parlamentin

Postuar më: 12 Maj 2016
Fjala e ministrit të Punëve të Brendshme Saimir Tahiri në seancën plenare – 12 maj:

“Qëndrimet zyrtare mbi refugjatët janë institucionale, kërkojini”

Postuar më: 10 Mars 2016
Fjala e Ministrit të Punëve të Brendshme Saimir Tahiri gjatë seancës së sotme plenare
Fjala e ministrit të Punëve të Brendshme Saimir Tahiri në Asamblenë Kombëtare të Partisë Socialiste: 23-12-2016