Qeveria suedeze 3.3 milion euro mbështetje për Policinë e Shtetit

Postuar më: 16 Shkurt 2017
Ministri i Punëve të Brendshme Saimir Tahiri ka firmosur marrëveshjen për projektin e financuar nga qeveria e Suedisë, për “Forcimin e Policimit në Komunitet, 2017 - 2020”.

Policia arreston autorët e dyshuar të 2 grabitjeve me armë të vlerave monetare

Postuar më: 14 Shkurt 2017
Drejtoria e Policisë Tiranë, Drejtoria Kundër Krimeve të Rënda në Drejtorinë e Policisë së Shtetit në bashkëpunim me Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Tiranë, në kuadër të operacionit “Patriot”, pas hetimeve intensive, zbuluan, dokumentuan dhe arrestuan autorët e dy grabitjeve të vlerave monetare bankare në transport, në aksin Tiranë- Rinas.

Tahiri nga Elbasani bën thirrje: Dorëzoni armët, nuk i duhen njeriu!

Postuar më: 14 Shkurt 2017
Ministri i Punëve të Brendshme Saimir Tahiri ka ndjekur nga afër dorëzimin vullnetar të armëve në Njësinë Administrative, Papër në Elbasan. Në këtë njësi qytetarët i janë përgjigjur pozitivisht fushatës Shqipëria pa armë.

Shqipëria e punës: Infrastrukturë, burime njerëzore, trajnime e shërbime të përmirësuara

Postuar më: 13 Shkurt 2017
Prononcimi i ministrit të Punëve të Brendshme Saimir Tahiri gjatë ceremonisë së nisjes të punimeve për rindërtimin e Komisariatit nr. 6, në Kombinat:

Urgjenca Mjekësore, Beqaj dhe Tahiri: Shërbimi i ri 24-orë, tashmë më pranë qytetarëve të Kombinatit

Postuar më: 12 Shkurt 2017
Ministri i Shëndetësisë dhe Ministri i Punëve të Brendshme inspektojnë QSH nr. 6 në zonën e Kombinatit, Tiranë Tahiri: Shërbim në kohë rekord për banorët e Kombinatit Beqaj: Shërbimi i ri 24-orë i urgjencës mjekësore, tashmë më pranë qytetarëve. Brenda Prillit rinovojmë flotën e autoambulancave të Tiranës

Forcat Speciale, krenari për Policinë dhe 4 mln dollarë investim real nga qeveria

Postuar më: 11 Shkurt 2017
11 Shkurt – Ministri i Punëve të Brendshme Saimir Tahiri mori pjesë në ceremoninë me rastin e pajisjeve të reja për Forcat RENEA, në kuadër të rritjes së performancës së forcave speciale në mbrojtjen e rendit, sigurisë publike dhe thellimin e luftës kundër krimit nëpërmjet përmirësimit te aftësive profesionale dhe kompletimit me pajisje, armatim mjete dhe uniforma sipas standardeve te BE.

Tahiri takon Guvernatorin e BSH dhe përfaqësues të Bankave

Postuar më: 10 Shkurt 2017
Ministri i Punëve të Brendshme ka pritur sot në një takim Guvernatorin e Bankës së Shqipërisë dhe përfaqësuesit e lartë të bankave të nivelit të dytë që operojnë në Shqipëri, gjatë të cilit u diskutua për rritjen e masave të sigurisë kryesisht në transportin e vlerave monetare. Në këtë takim morën pjesë edhe kryetari i Komisionit të Ekonomisë Erion Braçe si dhe Drejtori i Policisë z.Haki Çako.

Bashkëbisedimi i ministrit Tahiri me studentët në Elbasan

Postuar më: 10 Shkurt 2017
Bashkëbisedimi i ministrit Punëve të Brendshme Saimir Tahiri me studentët e Elbasanit: Ngjarja e ndodhur dje, sipas meje është dhe thirrja më e madhe mbi mënyrën si duhet bashkërisht të konceptojmë sigurinë në vend, dhe më pas dhe mbi mënyrën si duhet të konceptojmë përgjegjësitë që ka secili për të pasur një vend më të sigurt. Dhe pse jo të angazhohemi të bëjmë një Shqipëri më të mirë dhe një shtet më të fortë ku qytetarët janë më të sigurt jo duke pritur por duke bashkëpunuar e duke ndarë secili përgjegjësitë.

Siguria publike: 1 muaj afat për standarde sigurie të Policisë Private, nisur nga burimet njerëzore

Postuar më: 08 Shkurt 2017
8 Shkurt, Tiranë – Fjala e ministrit të Punëve të Brendshme Saimir Tahiri gjatë tryezës së diskutimit me drejtues dhe përfaqësues të SHPSF (Shoqëritë Private të Sigurisë Fizike), në të cilën morën pjesë Drejtori i Policisë së Shtetit Haki Çako dhe zyrtarë të Policisë së Shtetit. Problematikat, sfidat dhe zgjidhjet janë temat e diskutimit në tryezë.

Siguria në Evropën Qendrore/Çipa takim zyrtar në Forumin e Salzburgut

Postuar më: 08 Shkurt 2017
Zëvendësministri i Punëve të Brendshme Stefan Çipa zhvilloi sot një vizitë zyrtare në Vjenë, për të marrë pjesë në takimin e përbashkët te Ministrave të Brendshëm e të Jashtëm të Forumit të Salzburgut dhe Grupit të Miqve nga Vendet e Ballkanit Perëndimor, në kuadër të bashkëpunimit të sigurisë së Evropës Qendrore.
Ministri i Punëve të Brendshme Fatmir Xhafaj, sot në ditën e parë të punës, zhvilloi një takim në zyrën e tij me z.Louis Freeh, një nga(...) 25-03-2017